maanantai 17. helmikuuta 2014

Kävijäseuranta nettisvuilla (Matkailun sähköinen liiketoiminta / Tehtävä 9.)

Kun lähiopetuspäivän aikana tutustuimme Google Analyticsiin ja siihen, miten paljon meidän nettisurffailustamme loppujen lopulta tiedetään, olin hämmentynyt. Toki siis tiesin, miten paljon meidän liikkeistämme jää jälkeen, mutta että niin paljon...

Tehtävänämme oli analysoida kävijäseurantaa nettisivuilla. En valitettavasti oman työpaikkani kävijäseurantaa voi tässä analysoida, joten päädyin open materiaalissa olleeseen raporttiin.

Mistä on kyse?

Valmiin raportin sisällöstä ei käynyt selville, minkälaisesta sivusta oli kyse. Olisi ollut mielenkiintoista tietää, millaisesta sivusta olisi ollut kyse, koska se olisi ehkä voinut vähän edesauttaa tulosten  analysointia. Kai?

Löydökset?

1) Sivun kävijät

Sivun kävijöistä suurin osa, noin 90% , tuli orgaanisen haun kautta. 90% kävijöistä oli uusia kävijöitä. Toisaalta, 77% sivuston kävijöistä poistuivat sivustolta käyden ainoastaan yhdellä sivulla.

2) Mistä kävijät tulivat?

Sivuston kävijöistä suurin osa tuli perinteisen tietokoneen välityksellä. Tabletteja ja mobiililaitteiden käyttäjiä oli hämmästyttävän vähän. Tässä kohdassa jälleen heräsi  mielenkiintoni, mitä sivu oikein käsitteli, sillä mobiililaiteiden käyttäjiä oli todella vähän...

3) Kestääx kauan?


Sivulla vierailleiden henkilöiden käyntien kesto oli lyhyt, 1 min 22 sek keskimäärin. Sivun sisältö ei selkeästikään ole saanut kävijöitä jäämään tarkastelemaan sivuston antia kauempaa.  Myöskään sivulle palaajien prosentti ei ollut kaksinen, vain noin 10% kävijöistä palasi sivulle takaisin. Pitäisikö siis sivun sisältöä kehittää?


Kehitettävää?

Tilaston perusteella lähtisin itse kehittämään hakukoneoptimointia, jolloin saataisiin hakukoneiden kautta tulevaa liikennettä enemmän.
Entä mobiililaitteiden käyttäjät? Miten heidän kävijämääränsä saataisiin kasvatettua nykyisistä, todella alhaisista luvuista?
Tai sisällön kehittäminen ylipäätänsä? Nyt poistumisprosentti on niin korkea, ettei sisältö taida olla kovinkaan kaksinen?



2 kommenttia:

  1. Löysin suunnilleen samoja juttuja, joita voisi kehittää. Mua jäi vaivaamaan toi sivuilla viipymisaika. Mun mielestä 1:22 on aika pitkä aika. Sen takia se varmaan tuntuikin niin ristiriitaiselta muihin löydöksiin verrattuina (jotka eivät olleen niin hyviä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1,22 on lyhyt aika. YLeensä matkailusivuilla noin 4 minsan hujakoilla. Entäs jos tämä oli jokin blogi?

      Poista