sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Liidit - siis mitkä? (Matkailun sähköinen liiketoiminta / Tehtävä 6.)

Mikä ihme on liidi?

Liidi on asiakas, joko henkilö tai organisaatio, joka on kiinnostunut ja jolla on yhteys jossain muodossa sinun yrityksesi tuotteisiin tai palveluihin. Liidi on ollut jollain tavalla kosketuksissa yrityksesi tarjoamaan tuotteeseen tai palveluun, kuten esimerkiksi tilannut esitteen nettisivujen kautta.

Mistä liidejä hankitaan?

Liidien hankkimisen apuna voi olla yrityksen nettisivuilla esimerkiksi yhteydenottolomake. Tässä liidissä kannattaa olla huolellinen ja kysyä asiakkaalta mahdollisimman paljon tietoja asiakkaasta, kuten yhteystietoja, kiinnostuksen kohteita jne, jotta asiakkaasta saataisiin mahdollisimman kattava kuva. Liidejä voi hankkia myös vaikka messuilta kysely- ja arvontakuponkien avulla ja netissä bannerien tai pop-up-ikkunoiden avulla.

Mitä liideille tehdään?

Yrityksesi tulisi saada liidin jatkamaan kiinnostustaan yritystäsi kohtaan. Kun esimerkiksi yhteydenottolomakkeella on saatu tietoja liidistä, tulisi yrityksen olla mahdollisimman nopeasti aktiivisessa suhteessa liidiin, jotta kommunikointi saataisiin käyntiin ja päästäisiin tavoitetilaan. Liidistä pitäisi olla mahdollisimman paljon tietoja, jotta yritys osaisi kohdistaa liidiin juuri oikeanlaista tietoa ja viestintää. Tällöin esimerkiksi satunnaisesta sivullakävijästä voi tulla asiakas, jos viestintä liidin suuntaan osataan kohdistaa aktiivisesti ja oikein.


Miksi liidejä pitää hankkia?

Liidien avulla voidaan laajentaa asiakaskuntaa, hankkia uusia kontakteja ja kasvattaa tulosta. Liidien hankinnassa kannattaa panostaa myös sattumanvaraisiin liideihin, sillä niissä on iso potentiaali.


Lisää liideistä ja niiden hankkimisesta voit lukea täältä.

2 kommenttia:

  1. Moikka Jaakko,

    Ytimekäs teksti liidien hankinnasta! Tuli mieleen, että olisiko esimerkki caset havainnoillistanut paremmin lukijalle liidien hankintaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän mennessä vielä kukaan ei ole älynnyt laittaa yhtään esimerkkiä tästä. Ja juuri sitä toivoin. Olisi pitänyt sanoa se vaan ääneen.

      Poista