perjantai 12. syyskuuta 2014

Videoiden integrointi osaksi markkinointia ja liiketoimintaa -kurssin etätehtävä

Matkailun sähköinen liiketoiminta lähestyy loppuaan. Vuorossa on viimeinen opintojakso, joka käsittelee videoita. Etätehtävänä oli esitellä kolme esimerkkiä yritysten tuottamista nettivideoista, jotka on toteutettu hyvin.

Ensimmäinen video koskee laivojen rakentamista ja uudistamista. Sakaslainen Blohm&Voss -telakka uudisti Norwegian Crown -risteilyaluksen leikkaamalla aluksen kahtia, liittämällä keskelle 30 metrisen uuden osan ja liittämllä laivan taas yhteen. Samalla alus koki uudistukset myös sisutuksen osalta ja ulkoa, sekä sai uuden nimen, ms Balmoral. Tämä uudistustyö dokumentoitiin muutaman minuutin mittaiseksi videoksi, joka löytyy mm. YouTubesta.

Toinen esimerkki on Tukholmassa sijaitsevasta Abba The Museumista, joka avattiin reilu vuosi sitten. Ennen vierailua voi nettisivuilla harjoitella lauluja ja laulaa karaokena Abban biisejä. Vai muistatko, miten Gimme!Gimme!Gimme! meni? Voit aloittaa laulamisen täältä. Itse museossa on mahdollista myös laulaa Abban kanssa siten, että tuo elämys kuvataan tietokoneen kanssa tallenteeksi, jonka voi sitten lähettä itselleen tai kavereille linkkinä suoraan sähköpostiin.

Kolmantena esimerkkinä toimii hyvin KLM-lentoyhtiön esittelyvideo uusista business-luokan istuimista. Videossa tuotiin lentokentälle tavallisennäköinen penkki, johon lentoa odottavat matkustajat istuivat. Äkkiä penkki muuttuikin uuden business-luokan penkin tavoin vaakatasoon meneväksi mukavaksi lepotuoliksi. Osa istujista kauhistu, mutta osa otti rennosti ja voitti itselleen lennot business-luokkaan. Muutenkin KLM on hyvädyntänyt kivasti videoita mm. opastaen käyttämään nettipalvelujaan. Hyvä esimerkki matkailuyrityksestä, joka hyödyntää videoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti